Bistro Crazy Culinary prinieslo do Žiliny čerstvý gastronomický vánok

Bistro Crazy Culinary prinieslo do Žiliny čerstvý gastronomický vánok
Prestavujeme Regióny Reštaurácie Žilina
Len pred pár dňami privítalo bistro Crazy Culinary v Žiline svojich prvých hostí a už žne úspech. Šéfkuchár Michal Milec si totiž spoločne so svojou priateľkou Alexandrou Peštovou zakladajú na prvotriednej kvalite a obrovskej láske ku gastronómii. 

Bistro otvorilo svoje brány presne 19. februára. Na ulici Antona Bernoláka v Žiline nájdete krásnu, novotou rozvoniavajúcu reštauráciu, ktorá vás svojím konceptom upúta už na prvý pohľad. Na rámoch okien vás privíta teplá červená farba, vo vnútri zase nápaditá stena vytvorená z kuchynského riadu a iných doplnkov, ktorá je dominantou bistra. Vitajte v bistre Crazy Culinary.

Na čo sa môžete tešiť, ak Crazy Culinary navštívite

„Varíme kreatívne, z čerstvých a kvalitných surovín od našich overených dodávateľov. Aj vy môžete zažiť výbornú gastronómiu a ochutnať zdravé, lahodné a kulinársky servírované jedlá,“ prezrádzajú o sebe Michal s Alexandrou.

Na čele kuchárskeho tímu nájdete Michala Mileca, ktorý sa vo svete šéfkuchárov teší veľkej popularite. Ako podpora a hlavná manažérka za ním stojí jeho partnerka Alexandra Peštová. Spoločne pracujú na tom, aby si bistro našlo stálych zákazníkov, ktorí budú spokojní s jedlom a celkovou atmosférou podniku.

Crazy Culinary

V dennej ponuke nájdete tradičné slovenské a české jedlá, ale aj jedlá trochu viac vzdialené od našej kuchyne a zdravé dezerty. Obaja sa riadia pravidlom, že jedlo musí nielen dobre chutiť, ale na prvý pohľad vám musí byť jasné, že to bude lahôdka. Akýkoľvek pokrm z produkcie Crazy Culinary je teda dva v jednom – pastvou pre oči aj pre žalúdok. Denné menu bistra nájdete na tomto odkaze.

Ocenenie za ocenením

Michal pôvodne nechcel byť kuchárom, no akosi sa k tomu dopracoval a dnes to rozhodne neľutuje. Začínal ako tesár a postupne sa vlastnou vôľou a láskou k jedlu vypracoval medzi špičku. O tom svedčí nielen kvalita jeho kuchyne, ale aj množstvo ocenení, ktoré sa mu počas jeho kuchárskeho pôsobenia podarilo získať.

Crazy Culinary

Nielen podnik, ale aj kvalitný catering

Dvojica sa okrem prevádzkovania vlastného bistra sústredí aj na catering, pri ktorom sa môžete spoľahnúť na skutočne vysokú úroveň. Základný rozdiel je medzi firemným a súkromným cateringom. Bez problémov pripravia napríklad občerstvenie na pracovný večierok, ale aj svadbu či menšie rodinné posedenie.

„Na výber máte eventy od recepcie, rautu cez kokteil párty, veselú záhradnú párty až po banket či ples. Pripravíme vám podľa počtu hostí, rozpočtu a všetkých požiadaviek návrh vhodného menu, švédskych stolov, obedu, večere alebo neskorej večere,“ prezentuje dvojica ďalej svoju prácu.

Rovnako im nerobí problém pripraviť catering na akúkoľvek veselú či smutnú udalosť, privítanie zahraničného hosťa, záhradnú párty či šéfkuchárske degustačné menu špeciálne pre vás a vašich blízkych. Orientácia ich cateringu je teda viac ako všestranná.

Príroda je pre nich dôležitá

Celý koncept Crazy Culinary už vopred napovedá, že ide o moderné gastronomické zariadenie, na ktorého čele stoja uvedomelí ľudia zapálení pre kvalitu stravovania. Obaja sa však zhodnú v tom, že chrániť prírodu je veľmi dôležité a tohto sa držia aj pri prevádzkovaní svojho bistra.

Crazy Culinary: Inšpiráciu čerpajú všade, napríklad aj v Taliansku, foto: FB Crazy Culinary
Inšpiráciu čerpajú všade, napríklad aj v Taliansku, foto: FB Crazy Culinary

Jedlo varia z kvalitných a čerstvých, prevažne lokálnych surovín a úplne samozrejmá je pri nich aj spolupráca s ekologicky orientovanou firmou Bionela. Odoberajú od nich zdravotne neškodné a stopercentne recyklovateľné gastronomické obaly na zabalenie jedla so sebou.

Ak budete mať cestu cez Žilinu alebo okolie, pozývame vás vyskúšať tento nový koncept. Vychutnáte si špeciálny zážitok pre všetky zmysly, naviac s pocitom, že ste urobili niečo dobré pre seba, prírodu i slovenskú gastronómiu. Crazy Culinary, držíme palce! 


Zdroj fotografie: Facebook Crazy Culinary

Autor: Simona Bagová
Pre: Menučka Magazín
13.3.2018